علم و تکنولوژیهوش مصنوعی

آیا خمیردندان و عسل برای سوختگی مفید است؟

آیا خمیردندان و عسل برای سوختگی مفید است؟

صدمات ناشی از سوختگی می‌تواند آثار ماندگاری بر جای بگذارند. بسیاری از مردم به دنبال راه‌حل‌هایی برای تسریع بهبود سوختگی هستند که همین مسئله باعث شده تا از روش‌های درمانی خانگی برای رفع مشکل سوختگی خود کمک بگیرند. در میان روش‌های درمانی خانگی دو انتخاب محبوب وجود دارند: خمیردندان و عسل اما آیا این دو محصول به طور واقعی در درمان سوختگی موثر هستند؟

برخی اعتقاد دارند خمیردندان برای سوختگی بسیار مفید و کارآمد است و  برخی دیگر عسل را گزینه درمانی مناسبی می‌دانند. اگر شما نیز دچار سوختگی شده‌اید، شاید خمیردندان بتواند درد و ناراحتی شما را تسکین دهد اما روش‌های خانگی همیشه بهترین راه‌حل نخواهند بود و شما باید از متخصصان کمک بگیرید.

آشنایی با درجات مختلف سوختگی

هنگامی که اطلاعات بیشتری در مورد درجات سوختگی کسب کنید، راحت‌تر می‌توانید برای درمان آن دست به کار شوید. همچنین در برخی از درجات سوختگی استفاده از درمان‌های خانگی ایده خوبی نیست و حتی می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد. در ادامه درجات مختلف سوختگی را شرح می‌دهیم:

  • سوختگی‌های درجه ۳: در این نوع سوختگی‌ها تمام لایه‌های پوست در اثر گرما سوخته‌اند. بنابراین هیچ درمان خانگی به تسکین این نوع سوختگی‌ها کمک نمی‌کند. سوختگی‌های درجه سه قطری بیش از ۳ اینچ دارند و لکه‌های قهوه‌ای یا سفید در ناحیه آسیب دیده مشاهده می‌شود.
  • سوختگی‌های درجه ۲: سوختگی‌های درجه دو جدیت و شدت کمتری دارند اما همچنان در زیر لایه بالایی پوست سوختگی گسترش دارد. این نوع سوختگی‌ها با تاول، چرک و خونریزی همراه هستند. درمان آن‌ها نیز چند هفته طول می‌کشد. قرمزی در سوختگی‌های درجه دو خیلی عمیق است و پوست شما خیس یا براق به نظر می‌رسد. در این نوع سوختگی‌ها نیز ممکن است روش‌های درمان خانگی خطر عفونت و عوارض را افزایش دهند.
  • سوختگی درجه ۱: سوختگی‌های درجه یک تا حد زیادی شایع‌ترین سوختگی‌ها هستند. در واقع مردم هر روز در معرض این سوختگی‌ها قرار می‌گیرند و ممکن است با اتو، فر، قابلمه یا هر وسیله داغ دیگری دچار سوختگی شوند. این سوختگی‌ها با کمک‌های اولیه قابل درمان هستند. شاید درمان‌های خانگی برای این سوختگی‌ها مناسب باشد، اما سدیم فلوراید موجود در خمیردندان زمانی که بر روی پوست سوخته قرار گیرد ممکن است باعث ایجاد باکتری شود.

استفاده از خمیردندان برای سوختگی موثر است؟

آیا خمیردندان و عسل برای سوختگی مفید است؟

خمیردندان به عنوان یک محصول چند منظوره به شهرت رسیده است و برخی از افراد معتقد هستند که خمیردندان برای سوختگی مفید است. همچنین از این محصول بهداشتی برای خشک کردن آکنه یا کاهش لکه‌های ظاهری و جلوگیری از بروز زخم بعد از سوختگی استفاده می‌کنند.

با این حال مواد تشکیل‌دهنده خمیردندان‌ها تا حدودی متفاوت است که همین مسئله می‌تواند نتیجه متفاوتی به همراه داشته باشد. به عبارت دیگر نمی‌توان گفت خمیردندان همیشه برای درمان سوختگی کارآمد و موثر است. در حالی که برخی از افراد ادعا می‌کنند خمیردندان برای سوختگی موثر است، متخصصان پوست اغلب توصیه می‌کنند از مصرف خمیردندان بعد از سوختگی خودداری کنید.

همچنین بهتر است در صورت انتخاب خمیردندان به عنوان تسکین دهنده سوختگی پوست، خمیردندان آلوئه ورا بدون فلوراید را انتخاب نمایید تا شاهد اثر بخشی بیشتری باشید.

بیشتر خمیردندان‌ها حاوی موادی همانند فلوراید، ساینده‌ها و مواد شوینده هستند که می‌توانند پوست را تحریک کنند. در نظر داشته باشید استفاده از خمیردندان برای رفع سوختگی می‌تواند واکنش‌های آلرژیک به همراه داشته باشد. حتی این ماده می‌تواند اسکار بعد از سوختگی را تشدید کند.

نقش عسل در بهبود سوختگی

آیا خمیردندان و عسل برای سوختگی مفید است؟

علاوه بر خمیردندان، عسل قرن‌ها به دلیل خواص دارویی که داشته و دارد مورد تجلیل قرار گرفته است. عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی خود شناخته شده و اغلب در مراقبت از زخم‌ها استفاده می‌شود.

ترکیب طبیعی این ماده ممکن است به تسکین پوست سوخته، بهبودی سریع آن و کاهش احتمال تشکیل اسکار کمک کند. برخلاف خمیردندان، عسل به دلیل خاصیت‌هایی که دارد می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند و خطر عفونت سوختگی‌ها را کاهش دهد.

خاصیت ضد التهابی عسل می‌تواند به کاهش تورم و قرمزی حاصل از سوختگی کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که عسل می‌تواند تاثیر مثبتی بر بهبود سوختگی داشته باشد و به روش درمانی خانگی بهتری برای سوختگی تبدیل شده است.

روش‌های محبوب درمان خانگی سوختگی

در حال حاضر که اطلاعات عمومی مردم در حال افزایش است و رسانه‌های اجتماعی به عنوان منبع داده‌های مختلف محسوب می‌شوند، درمان‌های خانگی نیز برای انواع ناراحتی‌ها محبوبیت پیدا کرده‌اند. بسیاری از افراد در صفحات اجتماعی تجربیات خود را از درمان سوختگی به اشتراک می‌گذارند.

در ادامه به سایر روش‌های درمان سوختگی میپردازیم:

از تی بگ استفاده کنید .

در صورتی که به طور ناگهانی دست شما دچار سوختگی شده و این سوختگی خیلی عمیق نیست، می‌توانید تی بگی را خیس کنید و آن را بر روی سوختگی خود قرار دهید. عصاره چای حاصل از تی بگ به پوست شما نفوذ می‌کند و می‌تواند در بهبودی آن موثر باشد.

سرکه سفید را امتحان کنید .

علاوه بر تی بگ شما می‌توانید از سرکه سفید نیز برای بهبود سوختگی جزئی خود استفاده کنید. این مایع بودار دارای اسید استیک است و به همین دلیل می‌تواند خارش و التهاب سوختگی را کاهش دهد یا آن را به طور کامل از بین برد.

به خاطر داشته باشید، نباید سرکه سفید به طور مستقیم بر روی زخم خود بریزید. باید پارچه تمیزی را به این مایع آغشته کنید و سپس آن را بر روی محل سوختگی قرار دهید. دقت کنید که پارچه مورد نظر باید نرم و لطیف باشد. با قرار دادن این پارچه بر روی سوختگی درد و سوزش ناشی از سوختگی بهبود می‌یابد و پوست شما نیز بدون جای زخم درمان می‌شود.

روغن نارگیل بمالید!

روغن نارگیل نیز از دیگر موادی است که بر روی سوختگی و بهبود مشکلات پوستی موثر خواهد بود. به جای اینکه از پماد سوختگی استفاده کنید، می‌توانید روغن نارگیل را بر روی محل سوختگی خود قرار دهید. شما می‌توانید محل آسیب دیده پوست خود را با روغن نارگیل چرب کنید.

این مایع نیز تاثیر بسزایی در بهبود سوختگی دارد و خیلی سریع جای سوختگی را رفع خواهد کرد. البته تمام روش‌های خانگی ممکن است با نتایج متفاوتی همراه باشند. از این رو تنها در صورتی که سوختگی‌های خیلی جزئی دارید از روش‌های درمان خانگی استفاده کنید. در صورتی سوختگی‌های شدید و دردناک بهتر است به سراغ مراکز بهداشتی و درمانی بروید.

برای درمان سوختگی عسل بهتر است

در حالی که جذابیت استفاده از اقلام روزمره همانند خمیردندان و عسل قابل درک است اما شواهد نشان می‌دهد که عسل گزینه مفیدتری نسبت به خمیردندان برای سوختگی خواهد بود. خمیردندان می‌تواند به تحریک و بدترشدن احتمالی جای زخم منجر شود، در حالی که عسل دارای خواص تسکین‌دهنده، ضد باکتریایی و حفظ رطوبت است و می‌تواند به بهبود سوختگی کمک کند.

در نهایت ضروری است که برای درمان سوختگی‌های شدیدتر به سراغ متخصصان بروید و از افراد حرفه‌ای مشورت بخواهید. روش‌های خانگی همیشه بهترین راه درمان نخواهند بود و گاهی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشند.

 

 

منتخب کاربران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *